Waterhardheid

Ontdek of u last heeft
van hard water

Last van hard water?

Hard water is water dat veel kalk bevat en dus zorgt voor kalkaanslag in uw apparaten en bijvoorbeeld uw badkamer. De meeste waterbronnen die de waterleidingbedrijven in Nederland beheren zitten in de bodem. In onze bodem zitten vaak veel verschillende kalklagen die duizenden jaren geleden zijn gevormd toen Nederland nog in zee lag. De schaaldieren die toen werden afgezet door de zee vormen de huidige kalklagen in de bodem. In sommige delen van Nederland zijn meer of dikkere lagen kalk afgezet dan in andere wat ervoor zorgt dat er een verschil is in waterhardheid van plaats tot plaats.

Herkent u één van de problemen?

U heeft mogelijk last van hard water wanneer u:

  • U veel kalkaanslag heeft
  • U last heeft van verstopte leidingen door slibvorming
  • U onnodig veel zeep was- en schoonmaakmiddelen gebruikt
  • U een droge geïrriteerde huid heeft

Wat is mijn waterhardheid?

Omdat het leidingwater in Nederland uit wel 200 verschillende bronnen wordt opgewekt is de waterhardheid in Nederland dus niet overal hetzelfde, maar over het algemeen is de waterhardheid van water in Nederland relatief hoog.

Hard water bevat een veel hogere concentratie mineralen dan zacht water. Met name Calcium- en Magnesiumzouten (Ca2+ en Mg+) zorgen voor de vorming van kalkaanslag. Hoe groter de concentratie van deze zouten hoe hoger de waterhardheid is.

Gelukkig kan Perfect Water u helpen waterhardheid tegen te gaan!

Bekijk de oplossing

Wilt u ook profiteren van de voordelen van perfect water?

Offerte aanvragenAfspraak maken