Ontijzering van grondwater

De oplossing om definitief ijzer mangaan en kalk uit uw water te halen. Weg bruine aanslag!

Definitief ijzer mangaan en kalk uit grondwater
Verkleuringsproblemen worden opgelost
gegarandeerd helder water

Waarom Ontijzering?

Perfect Water is dealer van de merken Clack en Kinetico waterbehandelingsapparatuur en ontijzeringssystemen en heeft de expertise en ervaring die u nodig heeft.

WANNEER EEN ONTIJZERING
Onze installaties worden speciaal ingezet tbv het verbeteren van bronwater voor sproeisystemen en grijswatervorzieningen met een te hoog ijzer, mangaan- en/of kalkgehalte.In principe kan er op elk bestaand systeem met een goede grondwaterbron een ontijzering worden aangesloten.
Een goede automatische pomp is voldoende. Dat kan zowel een bovengrondse zelfaanzuigende pomp als een in de bron te monteren onderwaterpomp zijn.

In veel gevallen kunnen we de bestaande pomp aanpassen en eventueel voorzien van een automatische frequentieregeling. Hierdoor wordt het geheel efficient en energiezuiniger!

MAATWERK
Elke ontijzering is maatwerk en elk systeem wordt afgestemd en ingeregeld op basis van een monster van het bronwater uit uw bron. Om zeker te zijn van de juiste behandeling wordt voor elk systeem een laboratorium analyse gemaakt. Hiermee kan het systeem ingesteld worden voor een maximale doorstromingssnelheid en maximale efficiëntie.

AUTOMATISCH
De installatie werkt automatisch zodra hij is ingesteld en zal u constant voorzien van een stroom zacht water van hoge kwaliteit. Het systeem heeft een zeer lage reinigings- en onderhoudsfrequentie. Het filtersysteem zal zichzelf regelmatig schoonspoelen en gebruikt daarvoor pekelwater wat uit toe te voegen zouttabletten wordt aangemaakt.
Een riool of regenwater afvoer aansluiting is altijd benodigd.

ONDERHOUD
U hoeft slechts eens per twee jaar onderhoud te laten plegen, wel dient u zelf zout toevoegen in het bijgevoegde zoutvat.
De installatie maakt gebruik van zouttabletten voor ontharders.

Herkent u één van de problemen?

Wanneer is een ontijzering benodigd:

  • Er is verkleuring van harde materialen in de tuin
  • Meting van ijzer Fe is hoger dan 0,5 mg per liter
  • 99% van de grondwaterbronnen bevatten ijzer

Voor alle soorten bronwater

Een ontijzerings installatie wordt speciaal ingezet bij bronwater met een te hoog ijzer mangaan- en kalkgehalte. Het is het beste product voor alle soorten bronwater.
De werking verschilt van alle klassieke filtermaterialen in die zin dat het kalk ijzer en mangaan verwijdert op basis van ionen uitwisseling.

Er mag geen zuurstof bij het bronwater zijn gekomen voor het behandeld wordt.
Mocht er toch zuurstof bij het water zijn gekomen dan zal het werken als een klassiek filtermateriaal voor de ontstane roestdeeltjes.

Welk ontijzeringssysteem heb ik nodig?

Door onze ervaring en specialisme zijn we in staat om het juiste ontijzeringssysteem voor uw project samen te stellen.
De uiteindelijke model en de uitvoering van het systeem wordt bepaald door de samenstelling van het water, het aantal bestanddelen dat gefiltert moet worden en de doorstromingscapaciteit.

ONTIJZERINGS SYSTEEM SIMPLEX - ENKELE FILTER

Bruine uitslag door ijzerdeeltjes in het water wordt verleden tijd

ONTIJZERINGS SYSTEEM DUPLEX - VOOR 24/7 HELDER WATER

De meest optimale installatie voor sproeisystemen en grijswater installaties.

Wilt u ook profiteren van de voordelen van perfect water?

Offerte aanvragenAfspraak maken