Waterhardheid in Breukelen

De waterhardheid in de gemeente Breukelen bedraagt 6,2 dH.

6,2 dH
Zeer zacht
Zacht
Gemiddeld
Vrij hard
Zeer hard
Gemeente Breukelen
6,2 dH
Zacht water

Wat te doen tegen hard water?

De waterontharders van Perfect Water zijn dé oplossing tegen hard water. Voorkom kalkaanslag en bespaar op uw energiekosten met onze waterontharders van Kinetico. Bekijk snel hoeveel u kunt besparen. Voor iedere toepassing en thuissituatie bieden wij de juiste waterontharder.
 • Voorkom kalkaanslag 
 • Bespaar op uw energiekosten
 • Gratis montage van een waterontharder
 • Verzacht uw huidproblemen
 • Heerlijk helder water
 

Actie: Gratis montage bij u thuis

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

We adviseren u graag en helpen u in de juiste keuze. Bekijk hoeveel u kunt besparen. Neem contact met ons op.

Vul extra informatie in.

Uw gegevens zijn al verstuurd, maar om u sneller en beter te kunnen helpen vragen wij om extra informatie achter te laten.


Hoe kunnen we helpen?:

Waterhardheid

Waterhardheid Breukelen

De waterhardheid in Breukelen is zacht. Dit betekent dat in Breukelen in Utrecht de waterhardheid van het leidingwater redelijk laag is. Hard water bevat veel kalk en zorgt voor bijvoorbeeld kalkaanslag in uw apparaten, kalkaanslag in vochtige ruimten en onnodig veel kosten. Heeft u het idee dat u toch last heeft van kalkaanslag en overmatig kalk in bijvoorbeeld apparaten? Perfect Water zorgt ervoor dat u weer kunt genieten van de voordelen van zeer zacht water. Bekijk ons productaanbod aan waterontharders en laat u verder informeren door onze klantenservice.

Zacht water in Breukelen

De waterhardheid in Breukelen bedraagt 6,2 dH, wat betekent dat het water in Breukelen zacht is. Het is mogelijk dat u alsnog last heeft van kalkaanslag en de vele nadelige gevolgen daarvan. Zacht water is water dat vrij is, of is ontdaan, van kalk (mineralen als calcium en magnesium). Van nature komt in Nederland zelden werkelijk zacht water uit de kraan omdat het water voornamelijk wordt gewonnen uit de bodem.

In onze bodem zitten vaak veel verschillende kalklagen die duizenden jaren geleden zijn gevormd toen Nederland nog in zee lag. De schaaldieren die toen werden afgezet door de zee vormen de huidige kalklagen in de bodem. Alleen in gebieden waar water uit de duinen of uit regenwater wordt gewonnen is het water vrij zacht. Water met een hardheid van 0 dH is het meest zacht en veroorzaakt  geen kalkaanslag. Alles boven een waterhardheid van 0 dH veroorzaakt in bepaalde mate kalkaanslag.

Gevolgen

Vervelende gevolgen enigzins hard water in Utrecht

Water in Breukelen in Utrecht geeft nog steeds een kalkaanslag, u herkent het aan de welbekende witte vlekken en korsten. Omdat kalkaanslag isolerende eigenschappen heeft, is dit catastrofaal voor leidingen bij het overdragen van warm water. Maar waterhardheid heeft nog veel meer gevolgen.

In het kort zorgt waterhardheid onder anderen voor…

 • Een onnodig hoge(re) energierekening;

 • Een droge, geïrriteerde huid;

 • Doffe aanslag in keuken en badkamer;

 • Verstopte leidingen door slibvorming;

 • Onnodig veel en vervelend schoonmaakwerk;

 • Strepen op ramen, glaswerk enzovoort;

 • Rendement- en levensduurverlies bij water gebruikende apparatuur;

 • Onnodig gebruik van zeep, was- en schoonmaakmiddelen;

 • En ga zo maar door.

Duitse hardheid

Duitse hardheid

In Nederland wordt de hardheid van water over het algemeen aangegeven met 'Duitse Hardheid' (dH). De totale som van het gehalte opgeloste calcium- en magnesium ionen is de som van de totale hardheid van water.

1 dH Geeft aan dat in elke 1000 liter water 17,8 gram kalk aanwezig is. De waterhardheid in Breukelen in Utrecht is tamelijk hard, dus nemen we als voorbeeld 6 dH. Een gemiddeld waterverbruik voor Utrecht is 145 m3 water. 6 dH x 17,8 g kalk = 106,8 g kalk. 106,8 g kalk x 145 m3 verbruik = maar liefst 15,5 kilo kalk per jaar.

Oplossing

Oplossing

Hoewel u de waterhardheid in Utrecht niet kunt beïnvloeden, kunt u door middel van een waterontharder van Perfect Water de waterhardheid in Breukelen en uw huishouden wel drastisch terugdringen. Onze waterontharders garanderen 100% kalkvrij water!
Installatie

Gratis installatie door Perfect Water

Perfect Water installeert al meer dan 15 jaar waterontharders in huishoudens en organisaties. Onze montage is geheel gratis en wordt uitgevoerd door een professional. Als u door ons een waterontharder laat installeren bent u verzekerd van hoogwaardige producten een goede service en een uitstekende installatie door één van onze monteurs. 

Kom langs in onze showroom of vraag een offerte aan van een waterontharder.

Wilt u ook profiteren van de voordelen van zacht water?